Uit-munt-ende moppen

Een kersverse CEO besluit alle luieriken in zijn onderneming te ontslaan. Na een week van moeilijke gesprekken en ontslagen loopt hij door zijn bedrijf. Plots ziet hij een kerel die lui op een bureaustoel hangt en absoluut niets doet. De CEO stapt briesend op hem af en roept: “Waar ben jij #$%#@ mee bezig?” De man zegt: “Ik wacht tot ik betaald word.”

De CEO ontploft bijna: “Wat??! Oké. Hoeveel krijg je per week betaald?” De kerel antwoordt rustig: “Ongeveer 300 euro.” De CEO geeft hem 1.200 euro en zegt: “Pak dit geld en kom nooit meer terug.” De man reageert amper, pakt het geld en vertrekt. De CEO is verbaasd over het gedrag van de man en vraagt: “Kan iemand mij vertellen wat hier gebeurde?” Een werknemer, die het voorval met afgrijzen volgde, zegt: “U hebt de pizzaman net een fooi van 1.200 euro gegeven…”


Gratis webinar 'Balanslezen voor niet-financiële ondernemers'!

Heb jij je eigen zaak? En wil je financieel sterker staan dan de CEO in de pizza-mop? Dan ben je van harte welkom op het gratis webinar 'Balanslezen voor niet-financiële ondernemers'. In een klein uurtje gaat Vera Smets in simpele taal en met vele oefeningen vertellen hoe de financiële balans van een bedrijf in elkaar zit. Schrijf nu in en word heel slim!

vera rondje 2017

Naar boven