fbpx

Jelle Van Roosbroeck is docent financieel management op de Arteveldehogeschool met een sterke boon voor startende bedrijven. Ik had met hem een fijn gesprek over zijn nieuwe liefde, Kadonation.

Vera: Je had al lang zin om met een start up in zee te gaan. Waarom is je oog op Kadonation gevallen?
Jelle: Ik leerde Fabrice Guillermin, de oprichter van Kadonation, ongeveer 2 jaar geleden kennen, en dat klikte meteen. Die klik is in mijn ogen behoorlijk belangrijk om samen een bedrijf vorm te geven. We zijn enerzijds heel erg complementair (bvb op vlak van expertise), maar tegelijk hebben we exact dezelfde mindset (bvb. over bepaalde waarden die belangrijk zijn als onderneming en in het leven). We begrijpen elkaar met 2 woorden. Fabrice is ook enorm getalenteerd, en dat maakt het natuurlijk ook leuk om samen te werken.
Zelf was ik op zoek naar een uitdaging waar ik mijn passie voor het financiële kon botvieren, en bij Kadonation vind ik dat niet alleen terug in het financiele management van de onderneming, maar ook in de core business van het bedrijf (Kadonation is een digitaal platform om geld samen te leggen), wat het natuurlijk extra interessant maakt.

Jelle: Als er een klik is en je complementair bent, heb je een goede basis om samen iets te starten.

Vera:. Jullie hebben 250.000 euro kapitaal opgehaald. Knap! Wie zijn je aandeelhouders?
Jelle: We zijn bewust op zoek gegaan naar investeerders die naast een financiële inbreng ook op andere vlakken toegevoegde waarde hadden via hun expertise of via hun netwerk. Met onder andere Luc Van Mol (oprichter ZEB), Harry Demey (CEO van LDV united) en Philip Timmersman (oprichter Sunweb), hebben we heel wat expertise uit de retail en marketing wereld rondom ons kunnen vergaren.

Vera: Je zei dat het een lange tocht was maar ook bijzonder leerzaam. Welke tips heb je voor andere starters die op zoek zijn naar geld?
Jelle: Denk op voorhand goed na over het aantal partijen die kunnen investeren in jouw onderneming. Veel investeerders hebben, heeft het voordeel dat je een erg groot netwerk opbouwt, maar zal het moeilijker maken om snel te kunnen schakelen. Zorg zeker dat je erg nauw in contact staat met je investeerder en laat het contact “niet verwateren” tussen officieus akkoord en definitieve ondertekening van de aandeelhoudersovereenkomst. En kies, in de mate van het mogelijke, voor investeerders die ook een niet-financiele toegevoegde waarde hebben (“smart money”) en die bovendien ook weten wat het is om een bedrijf uit de grond te stappen. Zij kennen de slagen van de zweep en zullen je kunnen ondersteunen in moeilijke momenten, terwijl personen die dat niet kunnen die periode vaak moeilijker zullen maken dan ze al is.

Jelle: Zoek investeerders die niet enkel geld maar ook knowhow en ervaring meebrengen.

Vera: Waar kijk je nu naar uit?
Jelle: Wij hebben momenteel onze eerste 2 werknemers in dienst, en daar komen er binnenkort nog 2 bij. Zowel Fabrice als ikzelf kijken er erg naar uit om van Kadonation een stabiel bedrijf te maken, en een uitstekende werkgever te zijn.

Vera: Wat zijn valkuilen waar je in de nabije toekomst rekening mee moet houden?
Jelle: Voor ons is het cruciaal dat de komende maanden meer en meer mensen gebruik maken van Kadonation. Enkel daardoor zullen we voldoende sterk staan om een volgende financieringsronde (vermoedelijk eind dit jaar of begin 2018) succesvol af te ronden, en volop de kaart van de groei te kunnen trekken. We willen zo snel mogelijk naambekendheid en marktaandeel verwerven in België en Nederland, om daarna misschien nog verder te denken. Fingers crossed!

Vera: Ik wens het jullie van harte toe. Succes!!! 


Meer weten?

Vera Smets heeft al 20 jaar dit motto: 'Finance is fun!'. Het is haar passie financiële informatie toegankelijk te maken. Zo is het voor starters essentieel om het verschil te begrijpen tussen cash en winst. Vera maakte een quiz met 10 vragen. Je gaat te weten komen wat je wel... en niet kent. Succes!

Boek klein

 

 

Naar boven

Fincover bv

Vera Smets
Alfons Verdijckstraat 66
2900 Schoten
België

BTW BE0454277427

Cookie statement
Privacy statement

 

Bel of mail

  • tel +32 475 81 86 83
  • e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Nieuwsbrief

Funancial Times, elke maand nieuwtjes en lots of fun!